duminică, 23 octombrie 2011
Recenzie carte: Born to Run de Christopher McDougall
Trebuie sa spun din start ca stilul lui Christopher McDougall este extrem de molipsitor, iti vine parca in absolut orice moment sa lasi cartea din mana si sa o iei la fuga, sa te bucuri de senzatiile citite. Pentru mine lectura ei a venit din pacate intr-un moment foarte prost, in perioada cand am citit-o nu puteam iesi la alergat din cauza unei periostite tibiale foarte sacaitoare, treaba aceasta ducand la stari de frustrare acuta.
Este foarte clar ca autorul, care scrie si pentru Men's Health si Runner World, are "peniță", stilul sau fiind foarte alert, de multe ori glumet si autoironic, dar foarte documentat si in anumite portiuni de-a dreptul academic.
sâmbătă, 22 octombrie 2011
Ed Whitlock
Tătăițul din imaginea de mai sus este prima persoana in varsta de peste 70 ani care a alergat un maraton in mai putin de 3 ore. Recordul sau personal de cand a implinit 70 de ani este de 2:54:48 si a fost realizat la 73 de ani. Cel mai bun timp din viata lui a fost realizat la varsta de 48 de ani si a fost de 2:31:23.
Dupa ce a alergat in tinerete dar s-a lasat din cauza unor probleme de sanatate, s-a reapucat de alergari lungi dupa varsta de 40 de ani. Alearga zi de zi cate 3 ore in cimitirul de langa casa sa din Toronto, nenumarate ture ce nu depasesc 1 km fiecare, insumand peste 200 km pe saptamana.
Pe 26 septembrie 2010, la varsta de 79 de ani, a terminat un semimaraton in 1:34:23.
La varsta la care majoritatea oamenilor isi taraie picioarele, ajutati de bastoane, Ed Whitlock (nascut pe 6 martie 1931) alearga mai repede decat vom alerga majoritatea dintre noi vreodata. Si asta il face unul dintre cei mai speciali oameni de pe Terra si un monument motivational. Nu conteaza ca ai 30, 40, 80 sau 100 de ani, oricine poate alerga.
Un interviu foarte reusit cu venerabilul domn gasiti aici:
Ed Whitlock and the Age of Simplicity
joi, 20 octombrie 2011
Crosul Aripi Deschise
Ro Club Maraton a demarat o campanie umanitara care isi propune sprijinirea celor 5.000 de copii internati anual in Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Sunt copii internati cu leucemie, limfoame, talasemie, hepatite cronice, precum si copii care fac dializa. Sunt copii suferinzi, cu aripile frinte.
Pentru ei isi propun sa stranga suma de 20.000 euro, in vederea achizitionarii a trei monitoare vitale ce evalueaza pulsul, tensiunea, saturatia de oxigen si determina EKG-ul in timp real, precum si trei sisteme de oxigen.
Pe 29 octombrie Ro Club Maraton va organiza un cros umanitar in Parcul Al. Ioan Cuza din Bucuresti. Va fi un cros cu peste 500 de participanti, cu probe speciale pentru copii, pentru medici si pentru supravietuitorii cancerului, dar si cu probe pentru alergatorii care sustin cauza.
Ei doresc sa stranga fondurile de care Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni are urgenta nevoie! Impreuna putem da o sansa la viata copiilor care o pot pierde in orice moment!
Cum putem ajuta:
1. Companiile, organizatiile si institutiile pot deveni sponsori ai campaniei prin:
- achizitionarea unor seturi de tricouri, cu o valoare cuprinsa intre 500 si 1500 de Euro, care vor fi inscriptionate cu logo-ul companiei, un astfel de tricou urmand a fi purtat la cros de catre unul dintre alergatorii Ro Club Maraton;
- negocierea de pachete individuale de promovare a numelui companiei pe materialele promotionale dedicate campaniei, luand in considerare suma cu care sunteti interesati sa contribuiti, in situatia in care nu va regasiti in pachetele puse la dispozitie de catre organizatori.
Nota: sumele rezultate din achizitionarea de pachete deja formate sau prin negocierea de acorduri individuale vor fi virate in contul campaniei in baza unorcontracte de sponsorizare, incheiate in conditiile Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea. Sustinerea acestei campanii umanitare, prin semnarea unui contract de sponsorizare, inseamna directionarea in conformitate cu prevederile Codului Fiscal, a 20% din impozitul pe profit datorat statului, in limita a 3 la mie din cifra de afaceri, fara vreo cheltuiala adiacentapentru sponsor.
2. Individual poti sustine campania:
- alergand alaturi de ei la cros. Taxa de participare modica pe care o vei plati va constitui o donatie in contul campaniei;
- ajutand ca voluntar la organizarea crosului. Aceasta campanie este pe baza de voluntariat. Ajuta-i cu tot ce poti in functie de timpul si abilitatile de care dispui la promovarea campaniei sau la locul de desfasurare a crosului;
- achizitionand un tricou. Chiar daca nu poti sa fii alaturi de noi prin alergare, poti sa sustii aceasta campanie cumparand un tricou inscriptionat pe fata cu logo-urile “42 pentru o sansa” si Ro Club Maraton. Purtand tricoul vei raspandi mesajul campaniei, aratand tuturor ca esti alaturi de noi in aceasta campanie.
- donand in conturile destinate acestei campanii deschise de catre Asociatia Ro Club Maraton.
Asociaţia Club Sportiv “Ro Club Maraton”
Cod de identificare fiscală 24276683,
Bancpost, Agenţia Nicolae Grigorescu:
RO 08 BPOS 7220 6830 387 EUR01
RO 19 BPOS 7220 6830 387 RON03
Pagina oficiala a crosului este aici.
luni, 17 octombrie 2011
Sunt nou posesor de bicicleta
Uite ca nu am mai rezistat, si la insistentele prietenilor ciclisti, am luat o cursiera (Cross Peloton - bulgarsky, sh, pret bun, e suficienta pentru mine deocamdata).
Eu nu am mai mers pe bicicleta cred ca de prin scoala generala, asa ca am avut mari emotii si speram din tot sufletul ca vorba aia cu "mersul pe bicicleta nu se uita" este reala.
Prima iesire a fost vineri, un traseu de vreo 23 km, pe care il si postez mai jos.
M-am simtit foarte bine, cu doua exceptii: in primul rand tare urat si periculos este pana iesi din oras si treci de centura si in al doilea rand mi-am cam nenorocit fundul, o zi dupa am stat numai in picioare. Sper sa scap de ambele probleme in timp, prin puterea obisnuintei. :)
Pun mai jos si o poza cu inculpatul, trebuie sa imi iau o casca, dar pe frig nu stiu cum o sa merg si cu casca si cu fes.
Eu nu am mai mers pe bicicleta cred ca de prin scoala generala, asa ca am avut mari emotii si speram din tot sufletul ca vorba aia cu "mersul pe bicicleta nu se uita" este reala.
Prima iesire a fost vineri, un traseu de vreo 23 km, pe care il si postez mai jos.
M-am simtit foarte bine, cu doua exceptii: in primul rand tare urat si periculos este pana iesi din oras si treci de centura si in al doilea rand mi-am cam nenorocit fundul, o zi dupa am stat numai in picioare. Sper sa scap de ambele probleme in timp, prin puterea obisnuintei. :)
Pun mai jos si o poza cu inculpatul, trebuie sa imi iau o casca, dar pe frig nu stiu cum o sa merg si cu casca si cu fes.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)