luni, 21 noiembrie 2011

Pregatirea pentru semi-maraton

In urma cu vreo doua luni am inceput un program de antrenament pe Myasics, pentru un semimaraton pe 1 decembrie. Acum nu stiu exact daca voi alerga semimaratonul propus pe cont propriu, in parcul unde ma antrenez, sau voi merge la competitia organizata de domnul Ilie Rosu si Ro Club Maraton, MARATONUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC.

Cel mai probabil voi merge pe prima varianta, nu cred ca intereseaza pe nimeni cum alerg eu cu 6 min/km.

Antrenamentele merg bine, am reusit sa ma tin de program, am ratat doar doua antrenamente pana acum. Sunt foarte multumit ca sunt sanatos, nu ma doare nimic si simt efectiv cum progresez.



Am alergat si cea mai mare distanta de pana acum, 18 km, a mers foarte bine din punct de vedere fizic, psihic mai am de lucrat, chiar daca incerc sa ma bucur in orice moment de alergare, am iesit destul de uzat mental din antrenament.
Voi alerga semimaratonul de pe 1 decembrie probabil in 2:06, o sa ma mai gandesc saptamana asta daca imi pot propune o limita de doua ore, s-ar putea sa fie prea ambitios obiectivul.

Am pus mai jos un print cu antrenamentele din ultima luna, distante, timp, pace. Saptamana aceasta mai am doua alergari usoare de cate 5 km si doua alergari rapide de 8 km (probabil imi voi da seama dupa ce le alerg daca un pace constant de 5:40 este abordabil).

2 comentarii:

  1. Alergarea pana in Poiana Brasov (http://iusufachi.blogspot.com/2011/11/andurtanta.html) a fost un test pe distanta lunga menit sa-mi formeze o idee despre ce alergari lungi sa fac de acum in colo ca antrenament de anduranta. Diferenta de nivel nu mi s-a parut o problema, ea fiind constanta, la fel ca si ritmul meu. Mi-am facut un plan de antrenament ce incepe saptamana viitoare si se termina la sfarsitul lui februarie, ce va asigura baza pentru antrenamentele specifice ce o sa vina in primavara. (http://www.movescount.com/trainingprograms/trainingprogram3790-Endurance_2011-2012) Anul trecut am mers tot pe un plan asemanator, doar ca aveam o alergare in minus si o bicicleta in plus si rezultatul a fost peste asteptari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare foarte interesant programul tau, o sa il studiez si eu atent, ca dupa 10 decembrie trebuie sa incep si eu un program de vreo 3 luni de acest gen. Trail runningurile unde vrei sa le faci?

    RăspundețiȘtergere