luni, 5 martie 2012

Documentare despre alergare pe Youtube

Probabil le cunoasteti pe cele mai multe dintre ele, le-am vazut si eu pomenite si pe alte bloguri si forumuri, dar m-am gandit sa fac un fel de colectie ca sa le gasim mai usor atunci cand avem nevoie de ceva motivatie. Nu am pus filmul direct pe blog, nu are sens, aveti link in numele filmului.
Daca aveti si alte sugestii, o sa va rog sa mi le spuneti, o sa mai adaug si eu la lista pe masura ce mai gasesc.


The Runner In Winter - Anton Krupicka
Nu cred ca are nevoie de nicio prezentare, din pacate cam scurt, imagini superbe, muzica extraordinara si un om deosebit.

Slogging to the Top - Geoff Roes
Similar cu cel al lui Anton Kupricka (este chiar realizat de acelasi Joel Wolpert pentru Running Times), imagini frumoase, motivationale.

Trans 333 - Nonstop through Niger
Documentar despre un ultramaraton foarte dur si lung (333 km) prin desert, influentat din pacate de organizarea defectuoasa. De vazut, bine realizat.

14,115 Feet: Pikes Peak Marathon Documentary
Un documentar ok, o cursa montana foarte faina, din pacate varianta de pe Youtube are sunetul desincronizat destul de rau.

Spartathlon 2010
Pe urmele lui Pheidippides, aceasta cursa reface traseul parcurs de mesagerul atenian de la Atena la Sparta, adica 246 km. Relativ ok, totusi oarecum plictisitor, muzica uneori pare de filme pentru adulti.

Eddie Izzard: Marathon Man
Doar episodul 2 din trei in total, impartit in 6 parti (am pus link la prima parte, restul le gasiti in dreapta ferestrei). Narator este actorul David Tennant, bine facut, motivational, chiar interesant cum un tip supraponderal si neantrenat se ambitioneaza sa alerge 43 maratoane in 8 saptamani, de-a lungul Marii Britanii.

Volcanic Sprint
Nu e tot, doar vreo 12 minute impartite in 4 parti, l-am pus insa pentru ca este destul de impresionant din cauza dificultatii cursei, o ascensiune pe Muntele Cameroon (4040 m), care este si un vulcan activ, participantii fiind nevoiti sa infrunte diferente de temperatura de pana la 50 grade celsius.

Running Madness
Un film despre a 29-a editie a ultra maratonului Western States 100. Foarte interesant.

Running Camp Video Documentary - Sequoia National Forest
Un documentar de 36 minute despre o tabara de alergare pentru liceeni. Destul de dragut, poteci foarte frumoase, insa imaginile in miscare cu camera facute slabut, deranjant.

NOVA: Marathon Challenge
Se iau 9 sedentari si se transforma in 9 luni in finisheri ai maratonului de la Boston. Interesant, bine facut, cu unele sentimentalisme tipic americane. :)

The 2011 Ford Ironman World Championship
Epic, vreau si eu. :D

The North Face Japan - A promotion film
Un videoclip cu doi alergatori (Kami Semick si Ian Sharman) pe niste poteci foarte frumoase.

Un documentar despre un ultramaraton din Noua Zeelanda.

O urcare senzationala a lui Anton si Kilian, iti taie respiratia zona si usurinta cu care se misca baietii, un must see!

Acum ca aveti ce vedea nu inseamna ca trebuie sa va gasiti scuze pentru a nu iesi la antrenament, nu ma enervati ca le sterg. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu