luni, 1 iulie 2013

E oficial, particip la Marathon 7500, proba elita

Gata, e oficial, nu mai pot da inapoi, sunt inscris la sectiunea elita a Marathonului 7500 Bucegi. Startul se va da vineri 19 iulie, ora 6:00 si vom avea de mers, alergat, tarat cam 35 de ore, pe parcursul a vreo 90 km de trasee montane, cu o diferenta de nivel pozitiva de peste 7500 m.
Vom merge pe traseele marcate cu albastru
Eu voi face echipa cu o legenda a alergarii de pe la noi, domnul Stan Turcu, care este mult mai experimentat ca mine in ceea ce priveste alergarile montane pe distante lungi, terminand anul trecut Ultramaratonul Ciucas (in jur de 100 km cu D+ 5000m), numeroase alte maratoane montane, iar ieri a alergat intr-un timp foarte bun Olympus Marathon in Grecia. Gasiti o prezentare detaliata a dansului si cursele alergate pe Ro Club Maraton.

Stan Turcu
Vom forma echipa "Team 100", numele venind de la faptul ca avem varsta de 100 de ani impreuna. :)

Pentru cine nu stie, Marathon 7500 este cam cea mai grea cursa de trail running (running e cam mult spus, pentru ca nu prea alergi) din tara, avand o lungime de peste 90 km si o diferenta de nivel pozitiva de peste 7500 m, adica urci aproape un Everest de la nivelul marii pe parcursul concursului, care tine pentru castigatori in jur de 20 de ore, iar pentru participantii normali in jur de 30-35 ore, cu un timp limita de 40 ore.

Este o victorie in sine sa termini acest concurs, rata de abandon fiind foarte mare, in jur de 50%. Asta ne propunem si noi, sa il terminam sanatosi.

Si pentru ca nu este deloc lucru usor sa faci efort sustinut pe munte timp de 30 ore, am inceput si antrenamente mai specifice, adica ceva ture prin Bucegi.

O astfel de iesire a fost cu Razvan Barbieru sambata, pe data de 29 iunie, si a fost un antrenament destul de serios, pe traseul Gura Diham - 40 min - Poiana Izvoarelor - o ora - La Prepeleac- 1h30min - Bucsoiu- 30 min - Omu - 40 min - Babele - 25 min - Pestera - 1h55min - Omu pe Valea Ialomitei - Valea Cerbului - 2 ore - Gura Diham, cu o lungime de aproximativ 35 km cu D+ de 2800 m. Am mers la relas, fara sa fortam, cu ceva alergare doar pe platou si la vale unde era poteca lina, deci cam cum o sa fac in timpul concursului. Am avut parte de toate anotimpurile posibile, la Gura Diham era un verde crud de primavara, spre Bucsoiu o ceata de nu vedeai la 5 metri in fata (am si bajbait dupa poteca pe creasta vreo 20 minute), la Omu ploua, la Pestera era o zi de vara iar cand ne-am intors la Omu a inceput sa dea cu grindina, astfel ca pe Valea Cerbului in partea de sus se formase o pojghita de gheata/zapada.

Sub Bucsoiu, in ceata aia din spate prin stanga e Omu
Pe Valea Ialomitei, in spate se vad Pestera si Padina
As fi vrut sa mai bag o iesire saptamana asta, probabil miercuri, sa vedem daca ma ajuta si vremea foarte dubioasa in ultima vreme, sambata ma duc si alerg Traseul Cozia de la Cozia Mountain Run, cu lungime de 30 km si vreo 2000m D+, iar weekendul viitor as vrea sa mai fac o iesire tot de o zi in Bucegi.

Sambata am testat si noii mei pantofi de trail, New Balance MT710, sunt foarte multumit de ei, poate le voi face un review mai amanuntit in zilele urmatoare.
New Balance MT710
Acum nu mai pot da inapoi, bineinteles ca nici nu vreau, am insa emotii foarte mari si sper sa nu imi dezamagesc coechiperul si sa ajungem sanatosi la finalul Marathonului 7500.

2 comentarii:

  1. Succes Viorel!!!
    O sa ai parte de o aventura memorabila.
    Vreau sa incerc si eu la anul acest concurs. Astept cu nerabdare raportul de cursa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristian, aventura memorabila sigur o sa fie, sper sa o si inchei cu bine. :)

      Ștergere